Go Back

Gourtmet Hotdogs

Lækre hjemmelavede gourmet hotdogs er den perfekt opskrift, da den både kan bruges som forret eller hovedret.
Ret: Forret, Hovedret
Køkken: Dansk
Tag: Hotdog
Personer: 4 personer

Ingredienser

  • 8 gode chorizopølser eller kålpølser Andre slags pølser kan også bruges

Hotdogbrød

    Tomatrelish

    • 1 spsk olivenolie
    • 1 almindeligt løg
    • 3 fed hvidløg - knuste
    • 500 gr. hakkede tomater eller 500 gr. friske tomater + 1 spsk salt
    • 1 spsk karry
    • 1 tsk sennep
    • 1 frisk chili fint snittet - kerner fjernes efter behov
    • 2 spsk hvidvinseddike
    • 2 spsk brun farin

    Syltede rødløg og agurker

    • 2 rødløg - Skåret i tynde ringe
    • 1/3 agurk - skåret i tynde skiver
    • 1 tsk peberkorn
    • 2 dl sukker
    • 1 dl æblecidereddike
    • 1 dl vand

    Ristede løg

    • 3 almindelige løg
    • lidt hvedemel
    • 4-5 deciliter smagsneutral olie
    • flagesalt

    Brændt hvidløgs aioli

    • 1/2 hvidløg ikke fed - men selve hvidløgshovedet
    • 250 ml smagsneutral olie
    • 1 tsk grov sennep
    • 2 tsk æblecidereddike
    • 1/4 citron
    • 1-2 æggeblommer afhængig af størrelsen
    • lidt salt og peber
    • evt. limesaft

    Rygeostecreme

    • 200 g. Rygeost
    • 4 spsk. creme fraiche
    • 4 radiser
    • 1 bundt dild
    • salt og peber

    Eventuel Pynt

    • karse
    • skovsyre
    • 3,5 dl mælk Brug gerne sød- eller letmælk
    • 20 gr gær
    • 3 tsk salt
    • spsk sukker
    • 700 gr hvedemel
    • 2 store æg
    • 15 gr smør Usaltet

    Fremgangsmåde

    • Steg pølserne lige inden de skal bruges - gerne på en grill.

    Hotdogbrød

    • Fyld mælk i en gryde varm den op ved svag varme indtil den er lunken. Rør gær, salt og sukker sammen med den lune mælk. Tag cirka ⅙ af melet til side. Hæld mælkeblandingen over i en stor skål og køl den lidt af. Rør nu halvdelen af den store portion mel ud i mælkeblandingen. Der må ikke være nogen klumper.
    • Pisk æggene sammen i en skål for sig, og pisk dem sammen med din dej. Tilsæt nu lidt efter lidt sidste halvdel af den store portion mel og rør det hele godt sammen.
    • Smuldre smøret ned i dejen, og ælt det sammen i et godt stykke tid, til du får en uniform dej uden klumper. Ælt nu lidt efter lidt det mel du tog til side i dejen, indtil den er perfekt (Den er perfekt når den er klistret, men godt naturligt kan falde ud af skålen).
    • Ælt nu dejen i cirka 10 minutter på et køkkenbord drysset med lidt mel, og den er klar til at hæve. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og sæt den over til hævning på køkkenbordet i mindst 1 time - men gerne 2 timer. Dette er den første hæveproces, også kaldt "Bulk Fermentation".
    • Stil dejen i køleskabet, og lad den gerne hæve natten over - eller i hvert fald i 8 timer.
    • Tag dejen ud af køleskabet og lad den temperere i 1 times tid. Del så dejen op i 8 lige store stykker (eller 16 hvis du laver minihotdogs). Rul alle dele til aflange pølser og tryk let på dem, således at de får to "flade" sider, og to afrundede sider.
    • Fordel dem på en bageplade(r) med rigelig luft imellem sig. Lad dem stå i cirka 30 minutter. Efter et kvarter tænder du din ovn på cirka 200 grader. Et kvarter senere (nu er har brødene stået i 30 min) pensler du dem med en æggeblomme eller to. Kom dem så i ovnen. De skal have cirka 15 min, eller indtil de er godt gyldne.

    Tomatrelish

    • Bruger du friske tomater, fjern da skrællen, hak dem i mindre dele og drys 1 spsk salt henover. Lad dem så stå i 6-8 timer og hæld væden fra. Bruger du hakkede tomater fra dåse er dette ikke nødvendigt. Brug desuden kun friske tomater når de er i sæson.
    • Pil og hak løg fint. Varm olie op i en lille gryde ved medium-lav varme og tilsæt dine løg. Lad det stå i 5 minutter - eller indtil de er blødgjorte, imens du af og til rører i det.
    • Tilføj hvidløg, chili og karry og bland det godt sammen. Lad det stå i 2 minutter.
    • Tilføj dine tomater og sennep og rør dem sammen med blandingen indtil de begynder at nedbrydes en smule.
    • Hæld sukker og eddike ned i gryden og kog det i en 10 minutters tid, eller indtil din tomat Relish har fået den rette tekstur. Smag til med salt, peber, eddike og eventuelt limesaft. Lad det køle af, og det er klar til servering. Det kan også sagtens gemmes i køleskabet.

    Syltede rødløg og agurker

    • Kog vand, sukker, eddike og 1 tsk hele peberkorn op i en gryde.
    • Kom dine løg og agurk i, og kog dem i cirka 3 minutter.
    • Tag løgene op med en hulske, dryp dem af og hæld dem i en glasbeholder.
    • Kog sukker/eddike blandingen ind ved høj varme indtil der er cirka 1 dl tilbage. Lad det køle lidt af, og hæld det over glasset med løg og agurker.
    • Luk det med et tætsluttende låg, og put dem i køleskabet indtil de skal bruges - de kan holde sig i flere uger.

    Ristede løg

    • Pil løgene og halvér dem. Skær dem ud i tynde halve skiver og skil lagene fra hinanden. Vend dem i hvedemel og ryst overskydende mel af i en sigte.
    • Varm olien op i en gryde indtil den er cirka 180 grader. Tjek temperaturen ved at stikke en tandstik ned i olien. Danner der sig bobler rundt om den er den varm nok.
    • Kom lidt efter lidt løgene forsigtigt i gryden. Frituresteg dem indtil de er gyldenbrune og tag dem forsigtigt op med en huslig. Læg dem på lidt fedtsugninger køkkenrulle og drys med flagesalt. Gentag indtil alle løg er friturestegte. De kan gemmes i cirka 1 uge.

    Brændt hvidløgs mayonnaise

    • Halvér et helt hvidløg og skær enden af (ikke roden). Lad være med at pille dem. Kom det i en lille gryde og dæk det med olien. Tænd komfuret på lav varme i cirka 30 min, eller indtil hvidløget er blevet meget blødt.
    • Fjern det fra blusset og lad det køle af. Fjern hvidløget fra gryden, lad det gerne lige dryppe de sidste gode rester olie af. Separer hvidløgsfeddene fra hinanden.
    • Varm en pande op på høj varme, og grill Bagsiden af dine hvidløgsfed indtil skallen er forkullet (men endelig ikke hvidløgene).
    • Fjern dem fra panden o lad dem køle af. Fjern skallen og hak eller pres hvidløgsfedene.
    • Pisk æggeblommer, salt, peber, sennep, æblecidereddike, saften fra 1/4 citron samt dine hvidløg sammen i en skål, til det har en uniform masse.
    • Nu kommer det svære (det hjælper at være to til dette). Har du en røremaskine, burde det ikke være så svært. Tilsæt din afkølede “hvidløgsolie” i en meget tynd stråle imens du pisker meget hurtigt (med et piskeris). Det hjælper at tilte skålen lidt (hvis du har et sæt ekstra hænder, så få hjælp til dette). Hvis du hælder for hurtigt at pisker for langsomt skiller det for dig. Hæld olie i indtil du opnår den rette konsistens. Den er nu færdig, og kan gemmes i køleskabet i typisk 3-5 dage - ofte længere.
    • Er den skilt for dig, kan du komme en æggeblomme i en ny ren skål. Hæld så en lille smule af den skilte mayonnaise langsomt i og pisk det sammen til samler sig. Hæld langsomt resten af den skilte mayonnaise i lidt efter lidt imens du pisker - gerne i små portioner ad gangen, så du får de små portioner af skilt mayonnaise samlet inden du hælder mere i. Så har du reddet den.

    Rygeostecreme

    • Rør cremefraichen godt sammen med din rygeost - lidt ad gangen. Smag dig frem indtil du rammer et punkt du kun lide. For mig er det cirka 4 spsk.
    • Hak dernæst dine radiser og purløg så fint som muligt og kom det i blandingen lidt efter lidt indtil du synes det smager perfekt. For mig er det cirka 4 radiser og knap et bundt persille
    • Smag til med salt og peber. Kan holde sig i maks. 5 dage i køleskabet.

    Anretning

    • Skær brødene op og kom lidt tomatrelish i bunden. Put pølsen i brødet bagefter.
    • Kom din brændte hvidløgsmayonnaise i den ene side af brødet og rygeostecremen i den anden.
    • Top det op med ristedeløg, syltede rødløg og et par skiver syltede agurker.
    • Pynt eventuelt med skovsyre og/eller karse.

    Tips of Tricks

    Alle hotdogs kan jo laves på et virvar af måder. Nogen elsker sennep og råd løg, andre kan ikke fordrage ketchup og syltede agurker. Eksperimentér dig frem og lav det du godt kan lide - og føl dig endelig fri til at tilsætte alt hvad du har lyst til.