Go Back

Spaghetti alla Carbonara

Der er mange varianter af Spaghetti Carbonara. Nogen med løg, hvidløg, men mest populært - fløde. Den originale opskrift bruger dog hverken fløde, løg eller hvidløg. Hemmeligheden ligger i det stivelses-holdige pastavand, der bruges til at give en cremet konsistens og lidt tilføjet salt.
Servér med en tør og frugtig hvidvin som modspil til den noget fede ret.
Servér som første ret, eller alternativt som et fuldt måltid i sig selv.
Klargøring5 minutter
Koge- og stegetid15 minutter
Total Tid20 minutter
Ret: Hovedret, Pastaret
Køkken: Italiensk
Tag: Pasta
Personer: 4 personer

Ingredienser

  • 400 gram Spaghetti alla Chitarra eller almindelig spaghetti
  • 200 gram Guanciale eller pancetta
  • 6-8 Æggeblommer afhængig af størrelsen på æggene og den ønskede mængde sovs. Lav det med 6 den første gang.
  • 50 gram Pecorino Romano
  • 100 gram Parmigiano Reggiano
  • Salt og Peber

Fremgangsmåde

  • Fyld en stor gryde med saltet vand. Der skal kunne placeres en stor skål som "låg" i gryden, uden at denne skål røre vandet. Lad vandet koge let (omkring 90 grader, ikke 100). Det er vigtigt at vandet ikke er fuldstændig kogende, da det skal blandes med æggene senere.
  • Fjern sværen fra din guanciale (eller pancetta) og skær det i mundrette tern. Tilføj det til en kold pande og steg det ved medium varme, så fedtet langsomt steges af uden at det fordamper væk. Kødet skal være brunt og sprødt. Når kødet er færdigstegt lægger du alt kødet i den ene side af panden, løfter den let op og kommer en træske under panden, således at fedtet tvinges ned i den modsatte ende. Sluk for varmen.
  • Kom nu æggeblommerne (uden hvider) i en stor skål. Riv osten og peberet ned til og bland det hele sammen til en meget tyk, lettere cremet konsistens.
  • Kom æggeblandingen over gryden med det næsten-kogende vand (vandet stiger måske i temperatur når dette låg kommer på - vær varsom med det), og pisk det. Mens æggene varmer op begynder sovsen at tykne og blive mere flydende. Brug eventuelt et termometer. Æggene må ikke bliver varmere end 70 grader. Salmonella dræbes ved disse grader, men æggene begynder også at scramble. Når sovsen er tyk, fjernes den og køles af.
  • Kom pastaen i gryden og kog efter pakkens anvisninger - muligvis 1 minut mindre.
  • Når pastaen er kogt tilføjes den til æggeblandingen (dræn ikke vandet!). Tilføj et par spsk pastavand og er par tsk guanciale-fedt. Tag nu blandingen hen over pastavandet igen og bland det hele sammen. Lad det stå i 1-2 minutter tid under omrøring. Tilføj så dit kød og bland det hele godt sammen. Servér med det samme.

Tips of Tricks

Servér med en tør og frugtig hvidvin som modspil til den noget fede ret.
Servér som første ret, eller alternativt som et fuldt måltid i sig selv.