Go Back

Coccoli Fiorentini (Friturestegte boller med parmaskinke)

Coccoli Fiorentini er mest kendt som en florentinsk street food, der også tit ses på det italienske køkkenbord i juletiden.
Klargøring15 minutter
Koge- og stegetid15 minutter
Hævetid1 time
Total Tid1 time 30 minutter
Personer: 20 stk

Ingredienser

  • 34 gram gær eller 14 gram tørgær
  • 200 gram tipo00 mel
  • 150 ml varmt vand
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • 100 gram stracchino ost eller en god mozzarella
  • tynde skiver parmaskinke
  • olie til friturestegning

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i halvdelen af vandet, pisk det godt sammen og lad det stå i cirka 5 minutter. Tilføj gradvist melet samt det sidste vand i små portioner.
  • Når alt mel og vand er blandet sammen tilføj så en lille smule salt og olivenolie. Ælt det hele sammen indtil en klæbrig dej formes. Ælt nu dejen færdig på bordet (kom mel på bordet først). Brug ikke for meget mel - dejen må gerne være en smule klæbrig.
  • Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve i 1 time - indtil dejen er fordoblet i størrelse.
  • Kom mel på dine fingre, og form dejen indtil små boller på størrelse med en stor valnød. Vær varsom med ikke at presse luften ud af dejen.
  • Varm olien i en gryde - hav gerne cirka 10 centimeter olie. Når olien er varm (tjek ved at komme en lille klump dej i og vent til olien begynder at boble omkring dejen), og kom forsigtigt de små boller i gryden med en hulske. Lad dem friturestege i cirka 5 minuter indtil de er let gyldent brune. Vend dem med en ske i ny og næ (og kom dem i i 2-3 omgange).
  • Tag dine coccoli op, lad dem dryppe af og placer dem på lidt papir. Drys lidt salt over, og mens de stadig er varme skærer du dem op og kommer lidt af din ost samt lidt parmaskinke i. Servér som en appetizer for sig selv eller på en "appetizer plate". Kan også serveres som "finger foods", eller som en ret i sig selv hvis du laver mange nok - og leger lidt med fyldet.