Print Opskrift

Spaghettti Pirata alla Antonella

Klargøring5 minutter
Koge- og stegetid15 minutter
Total Tid20 minutter
Ret: Hovedret, Pastaret
Køkken: Italiensk
Tag: Pasta, Vegetarisk

Ingredienser

  • 400 gram spaghetti
  • 1 chili eller chillerflager
  • 4 fed hvidløg
  • 100 gram sorte oliven Brig gerne taggiasca-oliven
  • 1 spsk. kapers
  • 250 gram flåede tomater
  • persille
  • oregano
  • olivenolie
  • Brød

Fremgangsmåde

  • Kog vand i en gryde og salt det, så det næsten smager som havvand. Snit hvidløg, chili, oregano og persille fint.
  • Hæld lidt oliven olie på en pande, og steg hvidløg, chili, oliven og kapers over middel/lav varme. Din vand burde være varmt nok nu - sæt spaghettien til at koge i 3-4 minutter mindre end pakken angiver.
  • Tilføj oregano, tomater og persille til panden. Mix det hele godt sammen indtil tomaterne nedbrydes.
  • Hæld vandet fra spaghettien, men husk at gemme en halv kop af pastavandet, og tilføj spaghettien til panden. Sauté spaghettien sammen med de andre ingredienser i panden. Efter 1/2 - 1 minut, tilføj så Spaghettivandet.
  • Rør og vend nu hurtigt i hele retten. Når vand blandes med en oliebasseret sovs er det knald eller fald. Vand og olie kan nemlig normalt ikke blandes, medmindre du rører godt rundt i det. Kog det hele ind til en cremet konsistens, alt i mens du rører i det.
  • Servér med det samme, eventuelt med en let og lækker salat samt lidt brød til at skrabe saucen op på til sidst.

Tips of Tricks

Mængden af hvidløg, chili, persille og oregano er rimelig meget en smagssag. Er man ikke den store fan af chili og hvidløg, så brug lidt mindre.