Go Back
Print Opskrift
5 fra 1 stemme

Pizza Bianco med kartofler og rosmarin

Klargøring15 minutter
Koge- og stegetid10 minutter
Total Tid25 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Tag: Pizza
Personer: 2 Pizzaer

Udstyr

  • Hvis du ejer en bageste vil det være at foretrække. Bagsiden af en bradepande fra ovnen kan også bruges.

Ingredienser

  • 2 stk pizzadeje Find op skriften på verdens bedste pizzadej i starten af dette indlæg.
  • 5 kartofler Gerne økologiske
  • 250 gr frisk mozzarellaost (en kugle pr pizza) Hvis du går all in, kan du prøve at erstatte den med Burrata ost.
  • 100 gr gedeost
  • 2 spsk frisk rosmarin
  • extra jomfru olivenolie
  • sort peber og havsalt
  • evt. lidt pecorino romano ost. Dette er slet ikke nødvendigt.

Fremgangsmåde

  • Varm en ovn op til 180 grader. Vask kartoflerne, men skræl dem ikke. Skær dem i tynde skiver og fordel dem på en bradepande med et lille skvæt olie på. Kom dem i den forvarmede ovn i cirka 10 minutter. Har du en pizzasten er det en god ide allerede at have den i ovnen nu Så den kan blive varm.
  • Rul pizzadejene ud til to pizzaer. Det kan varmt anbefales ikke At bruge en kagerulle, da man således ruller al luften ud af dejen. Stræk den i stedet ud med dine fingre - forsigtigt. Pres den let ned med håndfladen i midten af dejen, og brug spidsen af dine fingre til let at trykke dejen bredere. Føler du dig modig kan du tage dejen op i dine hænder, og dreje den forsigtigt rundt, og lade tyngdekraften arbejde. Se eventuelt en video der viser det - det er nemmere at se end at læse sig frem til.
    Er du mindre modig kan en kagerulle sagtens virke.
  • Når kartoflerne er færdige tager du dem ud af ovnen, og sætter ovnen på maks varme. Lad den gerne stå lidt tid inden pizzaen kommer ind, så pizzastenen kan blive varm - skulle du eje sådan en.
  • riv eventuelt en lille smulle pecorino romano ost på pizzaen som det første, hvis du har det. Kom så mozzarellaosten på. Smuldr den så den fordeles let over hele pizzaen. Du kan med fordel komme mozzarellakuglen i fryseren i cirka 15 minutter - så er det lidt nemmere at smuldre den. Smuldr den eventuelt ned i en skål først, så du ikke får nogle store stykker ost midt i det hele.
    Kom dine kartoffelskiver på pizzaen i et enkelt lag, og drys tilsidst sporadisk med gedeosten - endelig ikke for meget. Pizzaen skal bare engang imellem give smag af lidt gedeost og ikke overdænges med det. Har du gedeosten i en rulle, prøv så at flække mindre stykker af den i stedet for at skære skiver ud.
    Top pizzaen op med rosmarin og kom den i ovnen.
  • Pizzaen er færdig når den Begynder at se gylden ud. Det afhænger super meget af din ovn, hvor længe en pizza skal have. 8-10 minutter ved 250 grader - endnu mindre hvis du har en varmere ovn. Husk dog, at nogle ovne varierer fra hinanden, og alt afhængig af hvor højt oppe din pizzasten står i ovnen (og om du bruger pizzasten eller ej samt hvor tynd din pizza er) skal din pizza enten have mere eller mindre tid. Hold øje med den, og tag den ud når den ser færdig ud.
  • Når pizzaerne er kommet ud af ovnen topper du dem op med friskkværnet sort peber, havsalt og en lille smule ekstra jomfru olivenolie. Mums.

Tips of Tricks

Har du Pecorino Romano ost, eller anden parmesan ost, kan du med fordel rive et tyndt lag af dette nederst på din pizza, under mozzarellaosten. Det er med til at fremme en svag antydning af nødder og gedeost i din pizza - skulle du være til det.