Go Back

Pizzadej

Opskriften på verdens bedste pizzadej - og justeringstips, til hvis det skal gå lidt hurtigere.
Klargøring10 minutter
Hævetid1 day
Total Tid1 day
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Tag: Pizza
Personer: 2 30 cm pizzaer

Ingredienser

  • 300 gr tipo 00 mel Lidt ekstra til æltningen.
  • 8 gr havsalt
  • 5 gr gær Brug 25 gram hvis du kan har 1-3 timer at hæve dejen i.
  • 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie

Fremgangsmåde

  • Bland mel og salt sammen i en lille skål.
  • I en anden og større skål blander du 200 gram lunkent vand og gæren (smuldr den i), sammen. Put også din olivenolie i her. Når gæren er opløst hælder du lidt efter lidt melet ned i den store skål og rører det sammen. Du kan med fordel si dit mel i, men det er ikke nødvendigt. Bland ingredienserne sammen og ælt det i cirka 2-3 minutter (det er ikke færdig æltet nu, bare rolig).
  • Lad dejen stå for sig selv i 10-15 minutters tid. Ingredienserne vil naturligt fordele mængden af vand og gøre det nemmere at ælte dejen bagefter. Tag dejen ud af skålen og ned på et mel overdrysset med tipo 00 mel, og ælt den i cirka 5 minutter, eller indtil du har en færdigæltet uniform dej. Form dejen indtil en stor bold, drys lidt tipo 00 mel på bordet, placer dejbolden ovenpå, og dæk den med et fugtigt viskestykke. Lad den stå her i 30-60 minutter.
    Laver du den hurtige version, så lad blot dejen stå på spisebordet i 1-3 timer.
  • Har du 2-3 margrettheskåle, del så dejen i 2 dele (eller 3 hvis du vil lave 3 lidt mindre pizzaer). Ælt hver dejbold i cirka 30 sekunder og form dem til dejbolde. Det kan være lidt tricky, og det anbefales at finde en video der viser hvordan dette gøres. Men i bund og grund, tager du din portion dej, og folder enderne sammen så der er en "smooth" overflade, og du klemmer enderne sammen i bunden. Nu har du en top og en bund. Toppen, er den "smooth" overflade der vender opad, og det er også her du i sidste ende putter din topping på.
    Put hver dej bold i hver sin lille magretheskål (der er smurt indvendigt med olie), luk til med et låg eller et fugtigt viskestykke og stil dem i køleskabet i 24-48 timer.
    Har du kun 1 skål der ejnet til dette, så lad være med at dele dejen op, og kom hele dejen i køleskabet i en beholder (smurt med olie).
  • Tag dejboldene ud af køleskabet 45 min inden den skal bruges. Hvis du kun har 1 stor dejklump nu, så er det nu du deler dejen op i 3 små bolde - men lad være med at ælte dem for meget nu her. Det dræber elasticiteten. Når de er delt op i 3 dele skal de stå og hygge sig i cirka 45-60 min.
  • Din pizzadej er nu klar til at blive formet til pizzaer.