Go Back

Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino

Koge- og stegetid15 minutter
Total Tid15 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Tag: Pasta
Personer: 4 personer

Ingredienser

  • 400 gr spaghetti
  • 8 fed hvidløg
  • 80 ml olivenolie Brug gerne ekstra jomfru
  • 1 frisk chili (tørret eller flager kan også bruges)
  • Pynt eventuelt med persille eller timian

Fremgangsmåde

  • Start med at hakke hvidløgene og chilien. Hvidløgene skæres i fine tynde skiver, eller finthakkes. De kan også bruges hele - men i så fald skal de fjernes inden retten serveres. Chilien hakkes så fint som muligt. Er man fan af stærk mad, så behold kernerne. Mængden af chili afhænger af hvilken chili du bruger og dine egne smagspræferencer. Hæld olien i en kold pande sammen med hvidløgene og chilien og sæt det på middel-lav varme.
  • Kog vand til din spaghetti. Brug halvdelen af alt det vand, som du normalt bruger (da det resulterer i en mere koncentreret stivelse i vandet, som vi bruger senere), og salt det så det smager næsten som havvand.
  • Når vandet koger kommer du spaghettien i, og koger det i 2-3 minutter mindre end pakken angiver - typisk 6-7 minutter. Rør rundt i det i ny og nær så det ikke klistrer sammen.
  • Når pastaen har kogt i den angivne tid, tilføjer du spaghettien til din pande Gem ½ - 1 kop af pastavandet. Bland spaghettien godt sammen med olien, og tilsæt nu ½ - 1 kop af pastavandet. Rør så rundt i det som en gal. Olien må ikke begynde at sætte sig i små klatter rundt i vandet, men skal blandes sammen med vandet. Det kan det kun hvis du konstant rører rundt i vandet. Rå bliv ved med at rør i det, indtil ‘saucen’ er kogt ind til en cremet konsistens, pynt med lidt timian eller hakket persille og server med det samme - eventuelt med en lille salat eller lidt brød til det.

Tips of Tricks

Mængden af chili og hvidløg afhænger af smagspræferencer. Jeg vil anbefale en god frisk chili, men tørret chiliflager kan også gøre tricket. Er man en hund efter hvidløg kan man godt tilføje lidt ekstra, men man kan også nøjes med kun 4 eller 6 hvidløg.