Print Opskrift

Hjemmelavet Bacon McMuffin

Klargøring5 minutter
Koge- og stegetid10 minutter
Total Tid15 minutter
Ret: Morgenmad
Køkken: Amerikansk
Personer: 2 McMuffins

Udstyr

Ingredienser

  • 2 stk engelske muffinbrød
  • 2 æg
  • 2 skiver bacon
  • lidt smør
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Tø eventuelt dine muffins op natten over i køleskabet.
  • Tænd din ovn på 180 grader.
  • Sæt 2 bageringe på en plade med bagepapir under. Læg de to stykker bacon pænt ved siden af.
  • Kom de to æg ned i hver siden bageringe, pisk dem let sammen med lidt salt og peber ved hjælp af en gaffel så blommen ‘åbner sig’, men ikke så de er helt uniforme.
  • Kom dem i ovnen sammen med dine optøede muffinbrød (er de ikke optøede, kan du med fordel komme muffinbrødene i ovnen lidt før dine æg. Efter cirka 7-8 minutter (når din bacon og æg begynder at se færdige ud) kan du tage det hele ud af ovnen.
  • Prik huller i midten af muffinbrødet hele vejen rundt, og separer så de to halve fra hinanden. Smør begge sider med lidt smør. Saml dem med en skive cheddarost nederst, derefter 1-2 skiver bacon og så ægget. Kom dem eventuelt i ovnen igen i eftervarmen i cirka 1 minut så osten smelter. Server med det samme og nyd dine hjemmelavede Egg McMuffin.

Tips of Tricks

McDonald’s serverer også Sausage McMuffins. Her skal du pr. patty bruge cirka 50-60 gram svinekød som røres sammen med salt, peber, timian, presset hvidløg (ikke fintsnittet, men kørt igennem en hvidløgspresser) eller hvidløgspulver, salvie og eventuelt tørret rosmarin. Når det hele er blandet godt formes de til  de blive stegt på panden. De kan nemt fryses ned sammen med dine engelske muffin brød. Steg dem kort på panden inden brug. Alternativt kan du blot bruge den italienske ‘Salsiccia’ pølse. Den er endnu bedre! End ovenstående hurtige opskrift.