Go Back

Koreansk Bulgogi

Klargøring3 timer
Koge- og stegetid20 minutter
Total Tid3 timer 20 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Koreansk
Tag: Bulgogi, Koreansk, Oksekød

Ingredienser

Kødet

  • 400 gr Oksefilet
  • 1-2 spsk Smagsneutral olie
  • ½ Løg
  • 2 Skalotteløg

Marinaden

  • 5 spsk soyasauce
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk sesamolie
  • ¼-½ pærer Gerne 'Japanske Pærer'
  • 5 fed hvidløg
  • 2 tsk ingefær revet eller finthakket
  • 4 dl ris

Serveringsforslag - Wraps

  • 1 romainesalathoved
  • Rødkål
  • Evt. 1 skalotteløg Finthakket
  • Evt. 200 gr shiitake svampe Eller bøgehatte eller andre gode svampe
  • Evt. 100 gr cherrytomater Halveret
  • Evt. Srirachasauce

Fremgangsmåde

  • Hvis du skærer dit eget kød, kom det så i fryseren i cirka 20 minutter, for at gøre det nemmere at skære tyndt. Fjern eventuelt fedt fra kødet og skær det så tyndt som muligt. Skær det på tværs af kødfibrene - så bliver det så mørt som muligt.
  • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen og pisk det indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kødet, skalotteløgene og løgene og bland det godt sammen. Dæk det til med film og kom det i køleskabet i mindst 1 time - men gerne længere tid.
  • Tag kødet ud af køleskabet - gerne 30 min inden du skal bruge det, så det ikke er alt for koldt når det kommer på panden. Hvis du serverer det med ris, skal til at begynde at tænke på det nu her. Ris skal op at koge og så simre under låg i ca. 12 minutter i saltet vand (skyld risene først under hanen), og derefter hvile med låget på i yderligere 12 min. Brug 1,5 dl vand pr. dl ris.
  • Varm i mellemtiden en pande - gerne en støbejerns eller grill pande - op så den er brandvarm. Tilsæt en smule olie og steg kødet i 3-4 minutter eller indtil det er færdigt. Sukkeret må ikke brænde på (rør i panden) og kødet skal stadig være mørt og saftigt.
  • Servér det straks med ris. Jeg anbefaler stærkt at serverer det i en wrap af romainesalat. Hvad du vælger at putte i din wrap er op til dig. Jeg synes at det er lækkert at servere det med rødkål, shiitake svampe (tørstegt på en meget varm pande), lidt skalotteløg og cherrytomater sammen med en form for dressing - srirachasauce eller miso-ingefær dressing. Men det er selvfølgelig op til dig. Rødkål, bulgogi og ris i en wrap er også ganske lækkert i sig selv.