• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Verdensmad
  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om verdensmad.dk

Spezzatino di Manzo – Italiensk oksekødsstuvning

15. november 2020 by Thomas Skriv kommentar

Gå til opskrift Udskriv

Spezzatino di Manzo

Lige som Peposo dell’Impruneta er der her med Spezzatino di Manzo en opskrift på en italiensk oksekødsstuvning italiensk oksekødsgryde. Denne itallienske oksekøds stuvning er en simpel ret baseret på en soffritto af gulerod, selleri og løg, lidt olivenolie, rødvin og oksebov. Hemmeligheden? Lad det simre i lang tid i en god oksekødsfond.
I opskriften har jeg valgt at inkludere 1 rosmarinkvist samt 1 lauerbærblad. I Italien er der nogen uenighed om hvorvidt dette skal inkluderes – nogen synes det er et must, og andre synes det ændrer smagen for meget. Jeg elsker rosmarin og har derfor valgt at inkludere det – men det kan snildt udelade.

Tips og tricks

Servér eventuelt med noget polenta eller alternativt kartoffelmos.
Sørg for ikke at købe færdigudskåret kød, da dette tit er for tørt. Køb noget oksebov og skær det selv ud i stykker.
Nogle steder bruger man meget mindre fond, for til sidst at ende ud med meget mindre sauce, der dog har en mere intens smag.

Print Opskrift

Spezzatino di Manzo (Italiensk oksekødsstuvning)

Spezzatino di Manzo, en italliensk oksekøds stuvning, er en simpel italiensk ret baseret på en soffritto af gulerod, selleri og løg, lidt olivenolie, rødvin og oksebov.
Klargøring10 minutter
Koge- og stegetid2 timer 15 minutter
Total Tid2 timer 25 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Tag: Italiensk, Oksekød
Personer: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gram oksebov
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 stilk selleri
  • Oliven olie
  • Rødvin
  • Oksekødsfond gerne hjemmelavet
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 lauerbærblad
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Lav en soffritto: Skær løg, gulerod og selleri så fint ud som muligt.
  • Kom en god slat olivenolie i en sautépande og tilføj din soffritto. Steg det ved lav varme til løgene er gennemsigtige. Tilføj eventuelt en lille smule vand for at undgå at det brunes.
  • Skær okseboven ud i stykker og tilføj til panden. Bland det hele godt sammen, tilføj lidt salt og peber, skru op for varmen og brun kødet let uden at brænde det på.
  • Tilføj en god sjat rødvin og lad alkoholen fordampe, tilføj derefter oksekødsfond så kødet er dækket – visse steder i Italian bruger man dog kun halvt så meget fond – og tilføj din rosmarinkvist samt lauerbærblad.
  • Kom låg på og skrue ned til meget lav varme. Lad det simre stille og roligt indtil kødet er meget mørt (2-3 timer). Bermærk, at vil du servere polenta til retten (anbefalet) tager dette cirka 1 time at lave, afhængig af hvilken opskrift du bruer.
  • Fjern låget fra gryden, tjek om kødet er mørt og færdigt og tjek derefter saucen. Er den for tynd kan du skrue lidt op for varmen og koge den ind, er den for tyk kan du tilføje lidt fond og lade det simre i et par minutter.
  • Smag saucen til med salt og peber, fjern rosmarinen og lauerbærbladet og server det sammen med lidt polenta og en smule godt brød.

Skrevet i: Alle Opskrifter, Hovedretter, Italiensk, Oksekød

Previous Post: « Gourmet Hodogs med Brioche
Next Post: Naanbrød med hvidløg – eller almindelige »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recipe Rating




Primær Sidebar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tjek din indbakke eller spam mappe for at bekræfte din tilmelding.

Seneste indlæg

  • Stegte aubergine med ansjoser
  • Verdens. Bedste. Falafler.
  • Skovduer med granatæblesirup og lardo
  • Græske Pitabrød – Verdens bedste Fladbrød
  • Kulmule med pinjekerner

Kategorier

  • Alle Opskrifter
  • Asiatisk
  • Bageopskrifter
  • Dessert
  • Egyptisk
  • Forret
  • Frokost
  • Fussionskøkken
  • Græsk
  • Hovedretter
  • Indisk
  • Italiensk
  • Kylling
  • Lammekød
  • Marokkansk
  • Mellemøstligt
  • Morgenmad
  • Nordafrikansk
  • Oksekød
  • Pasta
  • Snacks
  • Suppe
  • Thailandsk
  • Tilbehør
  • Uncategorized
  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Vietnamesisk

Meta

  • Log ind
  • Indlægsfeed
  • Kommentarfeed
  • WordPress.org

Copyright © 2022 Verdensmad on the Foodie Pro Theme