
I den lille by Altopascio syd for Lucca besøgte jeg en familiedrevet restaurant kaldt “La Loggia”. Det var i maj måned, og jeg var på vandretur igennem Toscana og Lazio mod Rom. Her smagte jeg familiens egen pastaret, og jeg fik endda lov til at få familieopskriften af selveste Antonella – familiens kok. Vi havde kun 17 kilometer den dag, men alligevel kunne det godt mærkes. Måske var det på grund af varme, eller fordi det var første dag på den lange vandretur. Maden var i hvert fald, lige hvad vi havde brug for.
Spaghetti Pirata alla Antonella er en utrolig lækker, lidt stærk, spaghettiret. Den er baseret på tomater, chili, kapers og oliven, og den kan fungere som en “Første Ret” i en italiensk menu, men den kan også sagtens stå som en hovedret i sig selv. I så fald er det måske en god idé at lave en lidt større portion, eller servere den med en salat til. Men det afhænger selvfølgelig af din sult. Antonella sagde, at det var en god idé, at have lidt ‘scarpetta’ klar efter maden. Først troede jeg, at der var til om en kaffe eller Avec, men Antonella mente selvfølgelig ‘brød’. Lyst brød til at suge den dejlige pastasauce op fra tallerkenen, når du er færdig med at spise.
Har du svært ved denne simple og dejlige opskrift, vil jeg altid anbefale, at tage et smut til de italienske småbyer i Toscana, og smage på de lokale varer. ‘La Loggia’ i Altopascio er i hvert fald det hele værd – selv det måske er en smule langt væk.
Spaghettti Pirata alla Antonella
Ingredienser
- 400 gram spaghetti
- 1 chili eller chillerflager
- 4 fed hvidløg
- 100 gram sorte oliven Brig gerne taggiasca-oliven
- 1 spsk. kapers
- 250 gram flåede tomater
- persille
- oregano
- olivenolie
- Brød
Fremgangsmåde
- Kog vand i en gryde og salt det, så det næsten smager som havvand. Snit hvidløg, chili, oregano og persille fint.
- Hæld lidt oliven olie på en pande, og steg hvidløg, chili, oliven og kapers over middel/lav varme. Din vand burde være varmt nok nu – sæt spaghettien til at koge i 3-4 minutter mindre end pakken angiver.
- Tilføj oregano, tomater og persille til panden. Mix det hele godt sammen indtil tomaterne nedbrydes.
- Hæld vandet fra spaghettien, men husk at gemme en halv kop af pastavandet, og tilføj spaghettien til panden. Sauté spaghettien sammen med de andre ingredienser i panden. Efter 1/2 – 1 minut, tilføj så Spaghettivandet.
- Rør og vend nu hurtigt i hele retten. Når vand blandes med en oliebasseret sovs er det knald eller fald. Vand og olie kan nemlig normalt ikke blandes, medmindre du rører godt rundt i det. Kog det hele ind til en cremet konsistens, alt i mens du rører i det.
- Servér med det samme, eventuelt med en let og lækker salat samt lidt brød til at skrabe saucen op på til sidst.
froleprotrem
I am glad to be one of many visitors on this outstanding web site (:, thanks for putting up.
zortilo nrel
I simply could not depart your website before suggesting that I actually loved the usual info an individual supply to your visitors? Is gonna be back frequently in order to check up on new posts