
Verdens bedste scramble eggs. Intet mindre. Okay faktisk – verdens næstbedste scramble eggs. Jeg har altid personligt været mere til de franske scramble eggs – Oeufs Brouillés. Her bliver æggene konstant pisket over svag varme og ender næsten som en form for puré (beklager til alle jer uddannede kokke hvis det er det forkerte ord at bruge). Den opskrift skal selvfølgelig nok komme op på bloggen en dag. Men hver ting til sin tid. Æg er altid min go-to morgenmad – også i hverdagene. I hvert fald er det dét, de dage jeg møder sent. Men man skal passe på med æg. De får hurtigt for meget, og så ryger al smagen.
Folk er typisk delt op i to lejre når det kommer til scramble eggs. Enten er det ‘Høj varme – kort tid’, eller også er det ‘lav varme – lang tid’. Typisk er de fleste et sted inde i midten, dog tættest på den første. Har du tid til nogle helt igennem fantastiske scramble eggs, så følg dog med her. Det tager lidt ekstra tid, og kræver en my mere opvask, men det er til gengæld worth it.
Hvis du synes opskriften virker for omfattende, så drop blenderen og skru lidt op for varmen. Men det er ski på eget ansvar. Lad være med at brokke dig over at resultatet ikke er fantastisk, hvis du selv ændrer på opskriften.
Spøg til side – så skriv endelig til mig, hvis du har fundet en endnu bedre måde at lave scrambled eggs på. Do tell!
Scramble Eggs
Udstyr
- Blender
- Si
Ingredienser
- 2 store økologiske æg Gerne så friske som muligt.
- 1 spsk creme fraiche Ikke 9% – go big or go home.
- 1 spsk smør (man kan sagtens bruge lidt mere eller mindre, det er helt op til dig).
- persille eller basilikum til pynt
- Salt og peber Brug gerne en god flage salt.
Fremgangsmåde
- Slå æggene ud i en lille skål og overfør dem til en større 'mixer skål' en af gangen. Således undgår du at rode efter skaldele i den store skål når æg nummer 5 slås ud. Kom en lille smule samt i og pisk som en gal (gerne med et piskeris – helst ikke en gaffel).
- Hvis du har lyst til at tage det skridtet videre (valgfrit) så blend det i en lille blender. Så får du en perfekt uniform blanding uden store hvide plamager af kedelig æggehvide.
- Har du lyst til at tage det endnu et skridt videre (også valgfrit, men klart en anbefaling – endnu mere end blenderen var det), så hæld blandingen igennem en si. Nogle æg har nogle trælse hinder, der ikke rigtig gør noget for smagen, og kan være træls at få i munden. De bliver sorteret fra her. Bland nu din peber i æggene og pisk det sammen.
- Tag en nonstick pande, og sæt den på meget lav varme. Cirka det laveste dit blus (og din tålmodighed) kan klare. Typisk er det en 2-3 ud af 9. Smelt nu smørret i denne pande, og hæld dine æg i. Smørret behøver ikke at være smeltet helt inden du hælder æggene i – de skal dog helst være påbegyndt smeltningen.
- Bland smeltet smør og æg rigtig godt – gerne med en plastik spatula. De kan bøjes og på den måde følge pandens form, så du får det hele med.
- Rør rundt i det af og til imens æggene går fra nærmest at være gennemsigtige (på grund af smørret) til at blive tyktflydende, for derefter (endelig) at begynde at danne små faste stykker scrambled æg.
- Jo mere du rører i det, jo mindre stykker æg for du. Her er det op til dig, om du kan lide dem amerikansk (få men store stykker scrambled æg) eller er mere fransk og fin i det. En god blanding plejer at være min favorit. Det kan godt tage op til 25-30 min før æggene er færdig scramblet ved denne temperatur – men det er worth it. Er du utålmodig, så skru lidt op – men endelig helst ikke mere end halvejs op. Det bliver hurtigt for sent.
- Når æggene næsten er færdige – lige lidt før du synes de er perfekte – bland så din creme fraiche i. Bland det godt rundt sammen med dine æg. Dette sørger for, at æggene ikke fortsætter med at 'stege' når de kommer på tallerkenen – som de normalt vil gøre det. Derudover, så smager det også ganske godt med creme fraiche i stedet for den mælk de fleste bruger.
- Dine æg er ved at være færdig ikke lang tid efter creme fraichen er blandet i. Smag til med lidt flagesalt og eventuelt peber, og overfør til en tallerken, et godt stykke brioche brød eller hvad du nu kunne tænke dig. Pynt med fintsnittet persille eller lidt basilikumblade.
Skriv et svar