• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Verdensmad
  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om verdensmad.dk

Naanbrød med hvidløg – eller almindelige

16. november 2020 by Thomas Skriv kommentar

Gå til opskrift Udskriv

Hjemmelavet naanbrød – uden en tandoorovn

Det kan næsten lyde forkert. Hvordan kan man lave naanbrød lige så lækkert som på restauranterne, hvis man ikke har den originale tandorovn? Jo altså, det kræver en rigtig god pande hvis det skal blive helt perfekt. Men det er faktisk ikke engang helt nødvendigt.

Naanbrød er gået verden over som den perfekte kombi til alle indiske karryretter – og det er fuldstændig velfortjent, hvis du skulle spørge mig! Den opskrift på naanbrød jeg har strikket sammen her er både en opskrift med hvidløg og uden hvidløg – du bestemmer det helt selv. Opskriften her er desuden helt uden gær. Kan det lade sig gøre? Jeps – og det er vildt lækkert!

Print Opskrift

Naanbrød med hvidløg – eller almindelige

Naanbrød med hvidløg er et fantastisk stykke tilbehør til næsten alle indiske retter. Servér med en karryret og lidt ris.
Klargøring30 minutter
Koge- og stegetid20 minutter
Hævetid1 time 30 minutter
Total Tid2 timer 20 minutter
Ret: Tilbehør
Køkken: indisk
Tag: Brød
Personer: 6 (12 naanbrød)

Ingredienser

  • 500 gram hvedemel
  • 5 tsk sukker
  • 40 gram gær
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk nigellafrø (kan undlades, men anbefales at bruge)
  • 6 spsk yoghurt
  • 4 spsk olivenolie (ekstra jomfru)
  • 350 ml lunkent vand
  • 4 spsk smeltet smør eller ghee
  • 2 spsk persille (hakket)

Fremgangsmåde

  • Opløs gæret i det lunkne vand og lad stå i et par minutter.
  • Bland mel, sukker, nigellafrø og salt sammen i en stor skål.
  • Tilføj vandet til dejen og bland det sammen. Hæld så olie og yogurt ned til dejen og bland det hele godt sammen.
  • Ælt dejen godt så den er helt uniform. Kom den i skålen og dæk skålen med husholdnignsfilm eller et fugtigt viskestykke.
  • Lad dejen hæve op til dobbelt størrelse på køkkenbordet (jo varmere et sted, jo hurtigere sker dette). Det vil nok tage mellem 1-1.5 timer.
  • Kom lidt mel på køkkenbordet og tag dejen ud af skålen og vend den på bordet. Drys mel på toppen af dejen. Form dejen til en rektangel. Tilføj mere mel hvis det er nødvendigt.
  • Skær dejen ud i 12 lige store dele og begynd at smelte smøret. Når smøret er smeltet blander du det sammen med hakket persille og finthakket hvidløg. Har du en hvidløgspresser er dette at foretrække.
  • Varm en støbejernspande (eller gerne flere pander hvis du har) op over mellemhøj varme indtil varmen er godt fordelt. Mens den varmer op ruller du dejbollerne flade så de er mellem 3-4 mm tykke.
  • Varm naanbrødene på den tøre pande indtil overfladen bobler op og undersiden er brunet.
  • Vend din naan om og steg den et par minutter mere indtil undersiden er færdig. Fjern den fra varmen og smør din hvidløgs/persille/smør blanding ud på begge sider. Gentag dette samt det sidste trin for alle dine naanbrød.

Skrevet i: Alle Opskrifter, Indisk, Snacks, Tilbehør, Vegetarisk Tags: brød, hvidløg, indisk, naanbrød

Previous Post: « Spezzatino di Manzo – Italiensk oksekødsstuvning
Next Post: Chicken Tikka Masala – En autentisk klassiker »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recipe Rating




Primær Sidebar

Seneste indlæg

  • Labneh med bær og frugter – den perfekte morgenmad eller lette dessert
  • Pollo alla diavola (djævelsk kylling)
  • Lamb Rogan Josh – Indisk gryderet med lam
  • Butter Chicken (Murgh Makhani) – autentisk indisk opskrift
  • Malai Kofta – Vegetarisk Indisk karrygryde

Seneste kommentarer

  • Allison til Peposo dell’Impruneta – opskrift på Italiensk simregryde af oksekød
  • Paulina til Peposo dell’Impruneta – opskrift på Italiensk simregryde af oksekød
  • 7 kogus til Mellemøstlig kofta af lam
  • sikis izle til Pizza Bianco med kartofler og Rosmarin – Kartoffelpizza
  • Lloyd til Peposo dell’Impruneta – opskrift på Italiensk simregryde af oksekød

Arkiver

  • december 2020
  • november 2020
  • januar 2020
  • december 2019

Kategorier

  • Alle Opskrifter
  • Bageopskrifter
  • Dessert
  • Egyptisk
  • Forret
  • Hovedretter
  • Indisk
  • Italiensk
  • Kylling
  • Lammekød
  • Marokkansk
  • Mellemøstligt
  • Morgenmad
  • Oksekød
  • Pasta
  • Snacks
  • Suppe
  • Tilbehør
  • Vegansk
  • Vegetarisk

Meta

  • Log ind
  • Indlægsfeed
  • Kommentarfeed
  • WordPress.org

Copyright © 2021 Verdensmad on the Foodie Pro Theme