
Hjemmelavet naanbrød – uden en tandoorovn
Det kan næsten lyde forkert. Hvordan kan man lave naanbrød lige så lækkert som på restauranterne, hvis man ikke har den originale tandorovn? Jo altså, det kræver en rigtig god pande hvis det skal blive helt perfekt. Men det er faktisk ikke engang helt nødvendigt.
Naanbrød er gået verden over som den perfekte kombi til alle indiske karryretter – og det er fuldstændig velfortjent, hvis du skulle spørge mig! Den opskrift på naanbrød jeg har strikket sammen her er både en opskrift med hvidløg og uden hvidløg – du bestemmer det helt selv. Opskriften her er desuden helt uden gær. Kan det lade sig gøre? Jeps – og det er vildt lækkert!
Naanbrød med hvidløg – eller almindelige
Naanbrød med hvidløg er et fantastisk stykke tilbehør til næsten alle indiske retter. Servér med en karryret og lidt ris.
Personer: 6 (12 naanbrød)
Ingredienser
- 500 gram hvedemel
- 5 tsk sukker
- 40 gram gær
- 2 tsk salt
- 3 tsk nigellafrø (kan undlades, men anbefales at bruge)
- 6 spsk yoghurt
- 4 spsk olivenolie (ekstra jomfru)
- 350 ml lunkent vand
- 4 spsk smeltet smør eller ghee
- 2 spsk persille (hakket)
Fremgangsmåde
- Opløs gæret i det lunkne vand og lad stå i et par minutter.
- Bland mel, sukker, nigellafrø og salt sammen i en stor skål.
- Tilføj vandet til dejen og bland det sammen. Hæld så olie og yogurt ned til dejen og bland det hele godt sammen.
- Ælt dejen godt så den er helt uniform. Kom den i skålen og dæk skålen med husholdnignsfilm eller et fugtigt viskestykke.
- Lad dejen hæve op til dobbelt størrelse på køkkenbordet (jo varmere et sted, jo hurtigere sker dette). Det vil nok tage mellem 1-1.5 timer.
- Kom lidt mel på køkkenbordet og tag dejen ud af skålen og vend den på bordet. Drys mel på toppen af dejen. Form dejen til en rektangel. Tilføj mere mel hvis det er nødvendigt.
- Skær dejen ud i 12 lige store dele og begynd at smelte smøret. Når smøret er smeltet blander du det sammen med hakket persille og finthakket hvidløg. Har du en hvidløgspresser er dette at foretrække.
- Varm en støbejernspande (eller gerne flere pander hvis du har) op over mellemhøj varme indtil varmen er godt fordelt. Mens den varmer op ruller du dejbollerne flade så de er mellem 3-4 mm tykke.
- Varm naanbrødene på den tøre pande indtil overfladen bobler op og undersiden er brunet.
- Vend din naan om og steg den et par minutter mere indtil undersiden er færdig. Fjern den fra varmen og smør din hvidløgs/persille/smør blanding ud på begge sider. Gentag dette samt det sidste trin for alle dine naanbrød.
Skriv et svar