
Engelske muffins er en af mine favorit morgenboller. De er super alsidige – og så kender vi dem selvfølgelig alle sammen fra McDonald’s Egg McMuffins. Jo, de er gode med eg og bacon. Ja, de er endnu bedre som Egg Benedict. Og ja, de er også suveræne med smør og ost, marmelade eller hvad, du nu bruger på dine morgenboller.
Jeg arbejdede selv på McDonald’s for nogle år siden. Faktisk arbejdede jeg der i næsten 6 år. Efter så lang tid, bliver man træt af de fleste burgere. Men en ting blev jeg aldrig træt af – og det var Egg McMuffins. Jeg spurgte engang min chef om jeg måtte købe en frysepose af dem med hjem, men det var desværre ikke muligt. Til gengæld sendte han mig et videoklip af Jamie Oliver der viste hvordan man lavede dem. Siden da har jeg cirka en gang om måneden lavede en portion af dem og smidt dem i fryseren. De holder sig skam ganske fint i fryseren, og er nemme lige at tage op og tø i køleskabet natten over.
Selvom det virker mærkeligt, så er det skam rigtigt nok. Yes, brødene skal stege på panden. Men netop derfor er det også vigtigt at panden ikke er for varm. Brødene skal danne en mørkebrun (men ikke sort!) skorpe, men samtidig være bløde og lækre indvendige. Det resultat opnås perfekt på en stegepande. Servér med æg og bacon, Egg Benedict, marmelade eller hvad du nu drømmen om at putte på din morgenbolle.
Engelske Muffin Brød
Ingredienser
- 300 ml mælk
- 60 gram smør
- 1 stort æg
- 1 tsk salt
- 3 tsk sukker
- 500 g hvedemel
- 25 g gær
- majsmel
Fremgangsmåde
- Smelt smør i en gryde. Tilsæt mælk og varm det op så det er lunt
- Hæld mælk og smør i en Magretheskål (gerne en med låg). Smuldr gæren ned i blanding og pisk det hele sammen.
- Tilsæt æg, sukker og salt og pisk det sammen. Da luftfugtigheden varrierer fra sted til sted, og det kan påvirke din dej, tilsæt derfor kun cirka 400 gram af melet til at starte med, og bland det hele sammen. TIlsæt det sidste mel lidt af gangen imens du ælter det. Du kommer højst sandsynligt til at bruge alle 500 gram, og muligvis mere end det. Men heller være på den sikre side.
- Når dejen er æltet godt sammen, læg så låg på margretheskålen (eller dæk den til med et viskestykke ). Lad dejen hæve i mindst 1.5 time – men gerne lidt længere.
- Dæk køkkenbordet med lidt majsmel, rul dejen ud til en aflang pølse og skær den ud i 15 stykker. Sørg for at alle muffins har lidt majsmel på sig, tryk dem semiflade, så de er cirka 1 centimeter i højden, dæk dem til med et viskestykke og lad dem hæve i cirka 30 min.
- På tør stegepande (du får nok brug for 2-3 stegepander, ellers skal du gøre dette trin i ‘batches’), steger du dine muffins cirka 10-15 min pr. side på middelvarme. Vend dem gerne jævnligt.
- Server dem med syltetøj eller smør, og lav en McMuffin som man kender dem fra McDonald’s.Alternativt kan du lave Egg Benedict – mulighederne er næsten uendelige!
zortilonrel
Hi there! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a wonderful job!
Thomas
No problem – feel free to contact me if you need any help with anything!