• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Verdensmad
  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om verdensmad.dk

Butter Chicken (Murgh Makhani) – autentisk indisk opskrift

11. december 2020 by Thomas Skriv kommentar

Gå til opskrift Udskriv

Comfort food når det er bedst

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at indisk mad er noget af det, jeg elsker mest. Den nordindiske Butter Chicken, eller Murgh Makhani som det hedder, er ingen undtagelse. Butter Chicken er en utrolig delikat ret med en meget dyb smag. Den er nem og hurtig at lave, og kræver ingen special-ingredienser.

Desværre er der man indiske retter, såsom chicken tikka masala, der kræver en lang liste af ingredienser der ikke kan fåes i det lokale supermarked. En tur til specialforretninger langt inde i byen, eller endnu være – at skulle bestille dem hjem fra internettet – kan dræbe hele idéen med ‘Comfort Food’ for mig. Her er Butter Chicken dog undtagelsen! Det er nemt og hurtigt at lave, og man kan få alt hvad man skal bruge i det lokale supermarked.

Serveringsforslag

Butter Chicken serveres altid bedst med godt hjemmelavet naanbrød. Du kan desuden koge lidt ris ved siden af, men det er faktisk ikke nødvendigt, hvis du serverer en god portion naan. Naanbrødet er nemlig perfekt til at suge al væden fra sovsen op! Da jeg elsker salater, vil jeg altid anbefale at lave en god frisk salat ved siden af den lidt tunge ret. Det mætter, er nærende og altid super lækkert.

Print Opskrift

Butter Chicken – Murgh Makhani

Klargøring15 minutter
Koge- og stegetid30 minutter
Marineringstid4 timer
Total Tid4 timer 45 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: indisk
Tag: Karry
Personer: 4 personer

Ingredienser

Marinaden

  • 125 gram yoghurt natural
  • 1 spsk citronsaft (gerne økologisk)
  • 1 tsk gurkemeje pulver
  • 2 tsk garam masala
  • ½ tsk chili pulver (gerne kashmiri chili)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 3 fed hvidløg (finthakket)
  • 750 gram kyllingeinderfillet (skåret i mundrette stykker)

Karryen

  • 2 spsk ghee eller smør (eller 1 spsk almindelig olie)
  • 1 stort løg (skåret i skiver eller finthakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakket eller fintrevet)
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1½ tsk garam masala
  • 1 tsk stødt koriander
  • 250 ml tomatpuré (ikke koncentrat)
  • 1 tsk chilipulver (gerne kashmiri)
  • 250 ml fløde
  • 1 spsk sukker
  • 1½ tsk salt
  • 75 gram smør eller ghee (valgfrit – røres i til sidst)

Servér med

  • Ris
  • Naanbrød

Fremgangsmåde

Marinaden

  • Saml alle ingredienser til marinaden og blend det sammen i en blender. Dette er ikke yderst nødvendigt hvis du ikke har en blender, men kan give retten et ekstra løft.
  • Bland kyllingen sammen med marinaden i en skål (med låg) eller stor pose, og kom det i køleskabet i 3-24 timer. Jo længere tid jo bedre. 1 time kan gå hvis du har travlt, men anbefales ikke.

Steg kødet og lav karryen

  • Inden du fortsætter skal du overveje om du serverer det med ris eller naanbrød eller begge dele. I så fald skal du nok igang med risene nu.
  • Kom de 2 spsk smør eller ghee (eller olie hvis du bruger det i stedet) i en stor tykbundet pande (eller gryde hvis ikke du har en stor pande) på høj varme og hæld kyllingen herned sammen med al marinaden. Du skal måske stege kyllingen i 2-3 batches for ikke at køle panden for meget ned.
  • Steg kyllingen i cirka 3 minutter minutter hvor du af og til rører i det, så kyllingen brunes på alle sider. Bemærk, at kyllingen nok ikke bliver rigtig brun grundet marinaden. Stil kyllingen til side – den koges færdig med sovsen.
  • Kom lidt ekstra (ikke så meget) smør eller ghee i panden (eller gryden hvis ikke du har en stor nok pande) og steg løg ved middel varme i cirka 6 minutter mens du skraber eventuelle brunede kyllingerester af bunden af panden. Panden kan deglazes med lidt (meget lidt) vand eller kyllingefond hvis nødvendigt.
  • Tilføj hvidløg og ingefær og sauté det i 1 minuts tid, før du tilføjer spidskommen, koriander og garam masala. Lad det stege i 20-30 sekunders tid under konstant omrøring, indtil duftene fylder hele køkkenet.
  • Kom nu tomatpuréen,chilipulver og salt ned til panden. Skru ned på lav varme og lad det simre i 15 minutter under jævnlig omrøring. Det må gerne blive tykt og få en dyb rød farve.
  • Fjern fra varmen og lad det stå og køle af i 5-10 minutter. Kom det så i en blender og blend det, indtil det er smooth (har du ikke en blender er dette ikke yderst nødvendigt – har du en er det i den grad anbefalelsesværdigt). Du kan tilføje et par spsk vand for at gøre opgaven nemmere. Afhængig af din blenders størrelse kan du blive nødt til at blende det lidt ad gangen.
  • Kom den blendede sovs tilbage i panden/gryden og rør fløde og sukker i. Tilføj kyllingen samt alle saft og marinade er faldet fra og kog det i 8-10 minutter indtil kyllingen er kogt igennem. Smag sovsen til med salt, chili og smør (mange restauranter rører 50-75 gram smør i denne portion til sidst – det er jo 'butter' chicken).
  • Pynt gerne med koriander eller persille hvis du har det og servér det rygende varmt sammen med ris og naanbrød.

Skrevet i: Alle Opskrifter, Hovedretter, Indisk, Kylling Tags: indisk, Kylling

Previous Post: « Malai Kofta – Vegetarisk Indisk karrygryde
Next Post: Lamb Rogan Josh – Indisk gryderet med lam »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Recipe Rating




Primær Sidebar

Seneste indlæg

  • Labneh med bær og frugter – den perfekte morgenmad eller lette dessert
  • Pollo alla diavola (djævelsk kylling)
  • Lamb Rogan Josh – Indisk gryderet med lam
  • Butter Chicken (Murgh Makhani) – autentisk indisk opskrift
  • Malai Kofta – Vegetarisk Indisk karrygryde

Seneste kommentarer

  • Allison til Peposo dell’Impruneta – opskrift på Italiensk simregryde af oksekød
  • Paulina til Peposo dell’Impruneta – opskrift på Italiensk simregryde af oksekød
  • 7 kogus til Mellemøstlig kofta af lam
  • sikis izle til Pizza Bianco med kartofler og Rosmarin – Kartoffelpizza
  • Lloyd til Peposo dell’Impruneta – opskrift på Italiensk simregryde af oksekød

Arkiver

  • december 2020
  • november 2020
  • januar 2020
  • december 2019

Kategorier

  • Alle Opskrifter
  • Bageopskrifter
  • Dessert
  • Egyptisk
  • Forret
  • Hovedretter
  • Indisk
  • Italiensk
  • Kylling
  • Lammekød
  • Marokkansk
  • Mellemøstligt
  • Morgenmad
  • Oksekød
  • Pasta
  • Snacks
  • Suppe
  • Tilbehør
  • Vegansk
  • Vegetarisk

Meta

  • Log ind
  • Indlægsfeed
  • Kommentarfeed
  • WordPress.org

Copyright © 2021 Verdensmad on the Foodie Pro Theme