
En djævelsk kylling
Pollo alla diavola – Djævelsk kylling. Nogen gange er det bare ikke noget, der er bedre. En dejlig saftig kylling har en god evne til at overtage smag fra både marinade og krydderurter. Blandt andet derfor, er kylling kæmpe stort i det indiske køkken. Prøv eksempelvis den gode gamle klassiker Chicken Tikka Masala.
Men hvad er så Pollo alla diavola, som det hedder på italiensk? Jo ser du – det er sprødt kyllingeskind, aromatisk og ganske unik! Det er i sandhed en djævelsk kylling. Oprindelsen er desværre ukendt, og derfor findes der også mange lokale variationer af denne opskrift. Derfor er denne opskrift blot en af mange mulige måder at tilberede retten på. Man kan bytte paprika og enebær ud med en masse salvie, og pludselig har man noget, der minder om en romersk udgave af denne opskrift. I Danmark er der mange, der er store fans af ovnstegt kylling. Flere får det endda en gang om ugen. En skam er det dog, at de fleste bruger den samme opskrift uge ind og uge ud. Prøv derfor at spice din søndagskylling op med denne fremragende opskrift.
Uanset hvordan du laver den – husk da at servére en form for tilbehør til. Denne opskrift er udlukkende opskriften på kyllingen i sig selv. Du kan eventuelt servere den med ris og en lille let sovs, nogle ovnbagte kartofler eller en god og lækker salat.
Servér den med en forret
I sig selv har pollo alla diavola svært ved at stå alene, så det er altid anbefalelsesværdigt at servere den med noget tilbehør. Men udover blot at servere den med noget tilbehør – såsom en lækker salat, lidt brød samt eventuelt lidt ris med en lille sovs – så kan det klart anbefales at servere en forret forinden. Væk dine gæsters appetit med nogle Coccoli Fiorentini eller servér en laksetartar forinden.
Pollo alla diavola
Ingredienser
- 1 hel kylling (ca. 1.5 kg)
- 1 spsk havsalt
- 1 tsk hele peberkorn
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk cayennepeber
- 1 tsk røget paprika
- 3 rosmarinkviste
- Olivenolie
Fremgangsmåde
- I en mortar eller lille blender blander du salt, peber, hvidløgspulver, cayennepeber, paprika samt rosmarin (uden stilk). Blend det fint sammen. Gem 1 spiseskefuld af blandingen og kom 2 spsk olivenolie ned til resten.
- Skær nu brystkødet fri fra knoglen (lad være med at skære kødet helt af kyllingen!) og fjern knoglen derefter. Smør så kyllingen ind i krydderipasten på begge sider og lader den stå i 45 minutter (gerne med en form for låg af en art).
Kuglegrill-metoden
- Gør grillen klar.
- Grill så kyllingen i 5-7 minutter på begge sider afhængig af størrelsen på din kylling. Midtvejs tænder du en ovn på 200 grader.
- Kom kyllingen på et ovenfast fad. Tilføj 4 spsk olivenolie til den resterende krydderiblanding og smør det ud over hele oversiden af kyllingen. Kom nu kyllingen i ovnen ov lad den stå der i 20-30 minutter (afhængig af størrelsen – den må ikke blive tør!) Fjern fra ovnen, parter den og servér – eventuelt med lidt rosmarinkviste som pynt.
Komfur-metoden
- Kom lidt olie i bunden af en stor gryde og steg kyllingen ved lav varme i 25 minutter (uden at røre den imellemtiden). Sørg for at have noget vægt oven på kyllingen – eventuelt en gryde med lidt vand i.
- Efter 25 minutter smører du den ind i din resterende krydderiblanding, vender den og steger den så videre under vægt i yderligere 25 minutter.
- Fjern fra gryden, parter den og servér – eventuelt med lidt rosmarinkviste som pynt.
Skriv et svar