<< Hop til Kategori-oversigten eller galleriet




Finsk brød

~ FINSK BRØD, opskrift på Finsk brød



Ingredienser

Ca. 30 kager200 g mel50 g flormelis1 knivspids hjortetaksalt125 g smør, 1 æggeblomme1 tsk. reven citronskal. Pensling: 1 æg. Pynt: 2-3 spsk. te sukker15 mandler.



Fremgangsmåde

Rør smør og flormelis sammen. Rør den fintrevne citronskal i. Tilsæt æggeblommen og derefter melet, der må være blandet med hjortetaksaltet, og ælt hurtigt dejen sammen. Lad dejen hvile koldt en halv times tid. Rul den ud i finger tykke længder, skær disse længder i 5 cm lange stykker, tryk dem let og pensl dem med sammen pisket æg. Drys med de grofthakkede mandler og te sukkeret og bag kagerne ved god varme 225 grader, på en smurt plade i omkring 8 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Velbekomme!