<< Hop til Kategori-oversigten eller galleriet




Bagt kartoffel med rejedressing

~ BAGT KARTOFFEL. Opskrift på Bagt kartoffel med rejedressing



Denne opskrift er til 4 personer



Ingredienser

4-8 bagekartofler, ca. 1¼ kg
1 lille fed hvidløg
3 dl syrnet fløde 9%, ylette, letmælksyoghurt eller lign.
1 tsk paprika
2 spsk ketchup
300 g optøede rejer
Tilbehør:
En stor skål blandet salat



Fremgangsmåde

•Skrub kartoflerne godt med en grøntsagsbørste.
•Snit et kors midt i skrællen på hver kartoffel, og læg dem på en bageplade.
•Bag kartoflerne 1-1½ time ved 200 grader. Check om kartoflerne er færdige ved at stikke midt i kartoflen med en spids kniv. Hvis kartoflen slipper kniven, er den færdig.
•Hak hvidløget fint, og bland det med syrnet fløde, ylette, letmælksyoghurt eller lign. Tilsæt paprika og ketchup. Smag til med salt og peber.
•Lad rejerne dryppe af i en sigte, og vend dem i dressingen.
Servér de bagte kartofler med rejedressingen og en stor skål blandet salat.
Tip: Kartoflerne kan bages hurtigt i mikrobølgeovnen. Bag kartoflerne ved højeste effekt, og beregn 5 min. pr. kartoffel, dvs. at hvis du bager 4 kartofler på én gang, skal de bage i alt 20 min.
Energi:
Pr. person:
1900 kJ (450 kcal)
Protein: 21%
Kulhydrat: 61%
Fedt: 18% (9 g)
venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk

Velbekomme!