<< Hop til Kategori-oversigten eller galleriet




Constance-kager

~ CONSTANCEKAGER. Opskrift på Constance-kager, småkager



Ingredienser

40-45 stk.100 g mel (ca. 2 dl)125 g smør eller margarine1 æggeblomme80 g melis (1 dl)125 g mandler (ca. 2 ¼ )1 tsk. vaniljesukker1 spsk. kakaopulver. Pynt: 25 g mandler.



Fremgangsmåde

Skold og smut mandlerne, gerne dagen før. Tør dem ellers 10 min. i ovn for svageste varme. Mal dem. Bland mandelmasse, mel, vaniljesukker og kakaopulver godt og hak smørret ud heri, så det bliver en grynet masse. Tilsæt ægget og arbejd dejen hurtigt sammen. Del dejen i to portioner og rul dem ud til to pølser med en diameter på ca. 4 cm. Læg dem koldt mindst en time. Skær 3-4 mm tykke kager af med en skarp kniv og anbring dem på en smurt bageplade. Skold, smut og del mandlerne til pynt. Læg en halv mandel på hver kage og bag ved jævn, god varme, 200 grader i 10-12 minutter. Afkøles på en bagerist.

Velbekomme!