<< Hop til Kategori-oversigten eller galleriet




Koldhævet boller

~ Koldhævet boller, lækker opskrift på koldhævet boller



Tilberedningstid: 15 minutter



Ingredienser

Koldhævet boller

1 liter vand
25 gram gær
1 spiseske salt
2 spiseske honning
500 gram hvedemel
500 gram havregryn
70 gram solsikkekerner
60 gram hørfrø

Denne opskrift på koldhævet boller, rækker til cirka 18 pæne boller



Fremgangsmåde

Lav dejen dagen før du vil bage.

Opløs gær i vandet,og rør alle ingredienser grundigt sammen i en stor skål.
Stil skålen i køleskabet til næste morgen med dækken over.

Dejen er nu klar til dagen efter, om du vil have morgen boller eller boller til brunch - Eller det skal være eftermiddags-boller er op til dig :)

Tænd ovnen på 200 grader varmluft og 225 grader ved almindelig ovn.

Dæk bagepladen med bagepapir.
Med 2 spiseskeer laver du nogle klumper dej, som sættes på bagepladen.

Bag bollerne i ovnen i cirka 15-17 minutter.

Elsker du koldhævet boller, er disse boller rigtig gode, da du kan nøjes med at bage lidt af gangen og lade dejen stå i køleskabet. Du kan således få morgen boller i 3-4 dage med denne portion. Personligt vil jeg ikke strække dejen mere end over 4 dage.

Du kan også lave de koldhævet boller og så fryse dem ned.

Bollerne kan sagtens fryses eller spises til frokost.

Bonusinformation

Super lækker opskrift på Koldhævet boller



Velbekomme!