<< Hop til Kategori-oversigten eller galleriet




Tærte med kagecreme

~ TÆRTE MED KAGECREME, opskrift på tærte med kagecreme



Ingredienser

2 plader frossen butterdej
hvedemel til udrulningen
8 friske eller henkogte abrikoser

Kagecreme:
2 æggeblommer
4 spsk sukker
1/2 spsk majsstivelse
2 1/2 dl mælk
1/2 - 1 vanillestang

Overtræk:
3 spsk æblegele

Drys:
lidt ristede mandelflager



Fremgangsmåde

De optøede butterdejsplader lægges ca. ½ cm ind over hinanden og rulles ud til dobbelt størelse på et meldrysset bord. Læg dejen i en tærteform på ca. 18 cm i diameter og tryk den op ad siderne, så den danner kant, men uden at den går istykker. Prik i dejen med en gaffel og bag tærten i en 210 gr opvarmet ovn. Skrue straks ned til 200 grader og bag den ca. 12 min., til den er sprød og gylden.


Kagecreme:
Rør æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse. Bring mælken i kog med vanillen og lad den koge ganske svagt i 2-3 minutter under omrøring, så vanillesmagen rigtigt kommer ud. Pisk den kogende mælk i æggemassen og kom cremen tilbage i gryden. Rør til den koger, lad den koge 1-2 minutter og fjern så vanillestangen.

Bred cremen ud over den nybagte butterdejsbund. Skær abrikoser i halve og fjern sten og skind. Læg dem over cremen. Varm geleen i en lille gryde og rør i den, til den er flydende og uden klumper. Bred den flydende gelé ud over abrikoserne. Rist mandlerne på en tør pande og strø dem på tærten, der serveres med kold pisket flødeskum.

Bonusinformation

Lækker tærte med kagecreme



Velbekomme!