<< Hop til Kategori-oversigten eller galleriet




Kartoffelsuppe - hjemmelavet

~ Kartoffelsuppe - opskrift på nem, hjemmelavet kartoffelsuppe



Tilberedningstid: 40 minutter



Denne opskrift er til 4 personer



Ingredienser

500 g kartofler
1 porre
4 laurbærblade
1 håndfuld frisk timian (hakket)
1 terning grøntsagsbouillon
1 liter vand
2,5 dl 18% madlavningsfløde
1 pakke bacontern
Frisk persille
Revet parmesanost
2 spsk olivenolie



Fremgangsmåde

Til denne kartoffelsuppe skal du starte med at skrælle kartoflerne, og skære dem i små tern. Dernæst skal porren skæres i skiver.

Kartoffelterninger og porreskiver puttes i en varm gryde og svitses i lidt olivenolie i nogle minutter. Laubærblade og hakket timian svitses med i yderligere et par minutter.

Bacontern steges indtil de er sprøde.

Vand og bouillonterning tilsættes, og det hele skal simre under låg i 15 minutter. Laubærbladene tages op, og retten blendes indtil alle klumper er væk. Brug med fordel en stavblender til dette.

Fløde tilsættes, og giv derefter kartoffelsuppen et opkog. Den er herefter klar til servering.

Pynt med revet parmesan, bacontern og frisk persille.

Bonusinformation

Server kartoffelsuppen med varm flûtes til



Velbekomme!