<< Hop til Kategori-oversigten eller galleriet




Chokoladekage fra Sverige

~ CHOKOLADEKAGE FRA SVERIGE, opskrift på chokoladekage fra Sverige



Ingredienser

6 spsk kakao
2 dl kaffefløde
175 g sukker
150 g smør el. margerine
2 æg
200 g hvedemel
2 tsk vanillesukker
1 1/2 tsk bagepulver



Fremgangsmåde

Kagen røres sammen på en lidt anderledes måde end en chokoladekage normalt røres sammen på:
I en gryde blandes kakao, kaffefløde og 100 g sukker og dette koger godt igennem og afsvales. Imens røres smør, 100 g sukker og de hele æg til en skummende masse, og heri hældes lidt efter lidt kakao-fløden, hvorefter mel, vanillesukker og bagepulver blandes i - med en ske. Dejen hældes i en velsmurt og meldrysset form (ca 2 l), og bages på nederste rille, 180 grader i 45 min. Prøv med en træpind om kagen er bagt

Velbekomme!