<< Hop til Kategori-oversigten eller galleriet




Sprøde klejner

~ SPRØDE KLEJNER, opskrift på lækre sprøde klejner



Ingredienser

Sprøde klejner

500 g. Hvedemel
125 g. Margarine
2 dl. Sukker
½ teske Bagepulver
½ spiseske stødt Kardemomme
½ Citron, du skal bruges skallen, så gerne en økologisk
2 Æg
1½ dl. Sødmælk

Palmin til at stege klejnerne i, normalt vil 1-1½ kg Palmin være fint.

Denne portion klejner er nok til cirka 55-65 stk.



Fremgangsmåde

Margarine smuldres sammen med sukker, mel og bagepulver, kardemomme og revet citronskal.
Æggene og mælken blandes i, og det æltes.

Dejen rulles ud i 5 mm tykkelse.
Først skæres den lodret igennem klejne-dejen til strimler, og dernæst skråt.

Der laves hul i klejnen, og den ene spids stikkes igennem.

De lægges til hvile i 1 time. De bages så i palmin til de er lysebrune. Lægges på fedtsugende papir.

Pynt klejnerne med glasur og servere.

Bonusinformation

Er du til dejlige Sprøde klejner, så er de her



Velbekomme!