<< Hop til Kategori-oversigten eller galleriet




Kaffekage

~ KAFFEKAGE, opskrift på kaffekage



Ingredienser

2 æg
200 gr sukker
75 gr smeltet, afkølet smør
1 spsk vaillesukker
1/2 dl creme fraiche 18%
1/2 dl kaffefløde
140 gr mel
1 tsk bagepulver
3-4 spsk kakao



Fremgangsmåde

Her piskes de hele æg til en æggesnaps med sukkeret, inden det afsvalede smør røres i lidt efter lidt, og det er meget vigtigt at smørret ikke er for varmt, så falder æggesnapsen sammen. Derefter røres vanillesukker, creme fraiche, kaffefløden. Mel, bagepulver og kakao blandes ogsigtesi dejen, hvorefter det hele blandes meget let sammen. Dejen hældes i en aflang smurt brødform, drysset med rasp og skal rumme ca. 1 liter. Bager på en rist på nederste rille ved 200 grader i ca. 45-50 minutter, afsvaler lidt i formen, inden kagen vendes ud på en rist.

Velbekomme!