<< Hop til Kategori-oversigten eller galleriet




jordbær ostekage

~ opskrift på jordbær ostekage



Tilberedningstid: 30 minutter



Denne opskrift er til 8 personer



Ingredienser

Tærtebund:

200 Digestive kiks
1 dl smeltet smør

Fyld:

4 blade husblas
500 g fløde ost
500 g cremefraiche 9%
½ dl koncentreret jordbærsaft
1 dl sukker
2 æggeblommer (past.)
2 æggehvider (past.)
250 g jordbær

Jordbærsauce:

500 g jordbær
½ dl sukker
2 tsk vanilie sukker
evt. lidt hvidvin eller vand
Pynt:

Hele jordbær



Fremgangsmåde

Knus kiksene i en foodprocesser og tilsæt smørret. Tryk blandingen ud i en springform 20-22 cm. Bag kiksebunden ved 200 gr. i 10 min og lad den afkøle.
Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min.
tryk vandet ud af husblasbladene og smelt dem over vandbad.

Rør flødeost, cremefraiche, saft, sukker og æggeblommer sammen til en jævn masse. Rør husblassen i. Pisk æggehviderne stive og vend dem i massen.

Rens jordbærrene og fordel dem på tærtebunden. Hæld ostecremen over. Sæt formen i køleskabet i ca. 3 timer, til ostecremen er stivnet. Pynt med hele jordbær.

Rens jordbærrene til saucen og purér dem i en foodprocesser med sukker og vanilie. Tilsæt evt. lidt vin eller vand til den rette konsistensen er opnået.

Server saucen til kagen i separat skål.

Bonusinformation



Velbekomme!