<< Hop til Kategori-oversigten eller galleriet




Bred båndpasta med rucolapesto

~ Bred båndpasta med rucolapesto opskrift



Denne opskrift er til 4 personer



Ingredienser

Pesto
1/2 l. rucola blade
1 tsk. kapers
1 dl olie – gerne olivenolie
2 tsk. Flormelis
2 spsk. hvid vineddike, gerne hvid balsamico
1 fed hvidløg
50 g pinjekerner eller valnødder
2 spsk. rasp eller brødkrummer
Salt og peber
Båndpasta
1-2 courgetter
2 spsk. olivenolie
500 g bred båndpasta
1 1/2 l. vand
Salt og peber



Fremgangsmåde

Pesto
Alle ingredienser kommes i en blender og blendes til en ensartet masse. Pestoen kan holde sig ca. 1 uge i køleskabet.
Båndpasta:
Courgetterne skæres i ca. 1/2 cm tykke skiver. På en varm pande steges courgetterne i olivenolie på begge sider, så de får farve. De smages til med salt og peber.
Pastaen koges ’al dente’ i letsaltet vand tilsat olie. Si vandet fra, og bland pastaen med halvdelen af pestoen og de stegte courgetter.
Resten af pestoen hældes over pastaen ved servering. Andre slags pasta kan også anvendes.
Tip
Til en lidt mere mager variant af pestoen, kan halvdelen af olien erstattes med vand.

Velbekomme!