<< Hop til Kategori-oversigten eller galleriet




Valnødde tarteletter

~ VALNØDDE TARTELETTER, opskrift på Valnødde tarteletter, kageopskrift



Ingredienser

20 stk.
Dej
3 dl hvedemel
3/4 dl kartoffelmel
1/2 dl Dansukker Sukker
75 g smør eller margarine
1 lille æg
Fyld
200 g valnødder
1 1/4 dl Dansukker Rørsukker
3/4 dl piskefløde
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
Pensling
1 æggeblomme
1 spsk. mælk
Pynt
Dansukker Flormelis
Smør eller margarine til formene



Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne til dejen grundigt sammen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskab i 1 time. Hak valnødderne groft.
Hæld sukkeret i en kasserolle, og smelt det ved svag varme. Tilsæt de hakkede valnødder, og rør rundt. Tilsæt fløde og sirup. Kog op under omrøring.
Tag ca. 1/3 af dejen fra - resten trykkes ud i smurte tartelet- eller portionsforme. Fordel nøddefyldet i formene. Rul dejen ud, og udstik hjerter, juletræer, stjerner eller andre figurer ved hjælp af kageforme, gerne i forskellige størrelser. Læg figurerne oven på nøddefyldet. Pisk æg og mælk sammen, og pensl figurerne.
Bages midt i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter. Lad kagerne køle lidt af, inden de tages ud af formene. Drys lidt flormelis over lige inden de serveres.

Velbekomme!