<< Hop til Kategori-oversigten eller galleriet




Chokoladetrøffelkager

~ CHOKOLADE-TRØFFEL-KAGER, opskrift Chokoladetrøffel-kager - småkage opskrift



Ingredienser

16 stk.
Sukkerbrødskage, grundopskrift
50 g smør eller margarine
2 æg
3 dl Dansukker Flor med chokolade- eller jordbærsmag
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl vand
smør eller margarine til formen
rasp eller mannagryn til formen
Trøffel
1 æggeblomme
1 dl piskefløde
2 dl Dansukker Flor med chokoladesmag
Fyld
Lemon curd
Pynt
glasur



Fremgangsmåde

1. Smør en 1-1 1/2 l bageform, og drys den med rasp eller mannagryn. Stil ovnen på 175°.
2. Smelt fedtstoffet, og lad det køle af.
3. Pisk æg og flor med valgfri smag, til det skummer. Bland mel og bagepulver i æggemassen.
4. Tilsæt fedtstof og vand. Hæld dejen i formen.
5. Bages nederst i ovnen i 40-50 minutter.
Trøffel
1 æggeblomme
1 dl piskefløde
2 dl Dansukker Flor med chokoladesmag
Bland æggeblomme, piskefløde og flor med chokoladesmag i en kasserolle, og lad det simre ved svag varme, til massen er blevet tyk. Pisk derefter følgende i:
100 g smør eller margarine. Pisk fedtstoffet, til det er afkølet.
Bruges som fyld i eller på kager, vandbakkelser og tærter.
Skær 8 tynde skiver af en aflang sukkerbrødskage. Læg skiverne sammen 2 og 2 med lemon curd imellem. Skær hver dobbeltskive i 4 stykker. Pyntes med chokoladeglasur
Sprøjt en ring af chokoladetrøffel langs kagernes sider. Kom en klat jordbærglasur i midten.

Velbekomme!