<< Hop til Kategori-oversigten eller galleriet




Birgittas Leckerli

~ Birgittas Leckerli opskrift



Ingredienser

225 g Dansukker Cane Syrup/Rørsukker Sirup
140 g Dansukker Rørsukker
11/2 tsk. kanel
1 knsp. muskat
1/2 knsp. stødt kryddernellike
100 g syltet appelsinskal
100 g grofthakkede mandler
revet skal af 1 citron
1/2 dl kirsebærlikør
300 g mel
1 knsp. bagepulver
Glasur
150 g Dansukker Flormelis
3 spsk. kirsebærlikør eller vand
En variant af klassisk bagværk fra Schweiz.



Fremgangsmåde

Bland sirup, sukker og krydderier i en gryde, og lad det koge op. Tag gryden af kogepladen. Tilsæt den syltede appelsinskal samt mandler og revet citronskal. Ælt kirsebærlikør, mel og bagepulver i. Dejen skal æltes, mens den er varm, ellers bliver den for hård. Hæld dejen ud på et melet bagebord. Rul eller tryk dejen ud til en tykkelse på 20 mm på en plade. Lad den hvile nogle timer, gerne natten over. Bages midt i ovnen ved 220° i 12-15 minutter. Bland ingredienserne til glasuren, og bred den ud over kagen. Skær kagen i kvadrater/rektangler.

Velbekomme!