<< Hop til Kategori-oversigten eller galleriet




Lynkage

~ LYNKAGE, opskrift på Lynkage - Lyn hurtig kage



Ingredienser

ca. 10 stk.
5 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 tsk Dansukker Vaniljesukker
1 dl rosiner
125 g smør eller margarine
1 æg
1 dl mælk
Pensling
æg
Pynt
1 dl Danukker Perlemelis



Fremgangsmåde

1. Indstil ovnen til 225°. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
2. Bland mel, Sukker, Vaniljesukker, bagepulver og rosiner i en skål.
3. Smuldr smør eller margarine i melblandingen.
4. Tilsæt æg og mælk og bland til en dej. Brug en ske til at forme dejen som en krans på bagepladen. Pensl med æg, og strø Perlemelis ovenpå.
5. Lynkage bages midt i ovnen i ca. 15 minutter. Spis kagen nybagt, så smager den bedst.

Velbekomme!