<< Hop til Kategori-oversigten eller galleriet




Mandelkringler

~ MANDELKRINGLER. Opskrift på Mandelkringler



Ingredienser

Ca.35-40 stk.
200 g mandler
150 g flormelis
1 æggehvide
125 g smør
150 g mel.
Til pensling: 1 æg.
Pynt: 10 mandler, 2 spsk. tesukker.



Fremgangsmåde

Skold, smut og mal de 200 g mandler fint. Bland dem med flormelis og gnid dette sammen med æggehviderne til en blød masse. Rør smørret godt sammen med det og tilsæt melet. Arbejd dejen hurtigt igennem. Rul den til lillefinger tykke pølser og skær dem i 18-20 cm lange stykker. Læg først den ene ende ind over dej pølsens midte og derpå den anden, så det danner en kringle. Stil kringlerne på en smurt, let melet plade, pensl dem med sammen pisket æg, drys med tesukker og grofthakkede mandler. Bag ved temmelig svag varme, 150 grader, i 15-20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Velbekomme!