<< Hop til Kategori-oversigten eller galleriet




Mandelhorn

~ MANDELHORN. Opskrift på Mandelhorn



Ingredienser

Ca. 25 stk.
250 g mandler
4-5 bitre mandler
175 g flormelis
ca. 2 æggehvider
25 g flormelis
½ æg.

100 g let bitter chokolade,
½ æg
15 grofthakkede mandler



Fremgangsmåde

Skold og smut mandlerne. Lad dem tørre godt, gerne lunt fra den ene dag til den anden, eller 10 min. i ovnen for svageste varme. Mal dem fint og bland dem med flormelis. Ælt æggehviderne ind i mandelmassen, til den har en passende konsistens; den skal være fast, men alligevel smidig. Ælt nu mandelmassen med yderligere 25 g flormelis og et halvt, sammen pisket æg. Form dejen til små horn, pensl med sammen pisket æg, drys med grofthakkede mandler og bag på velsmurt, godt melet plade ved temmelig svag varme, 150-175 grader, i 15-20 min., til hornene er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist. Smelt blokchokoladen over vandbad og dyp bunden af hornene heri, når chokoladen er lunken. Lad hornene tørre med bunden i vejret – dog ikke i træk.

Velbekomme!